Friday, 12 August 2011

Turkey with piquant chocolate sauce

 



Składniki:
• pierś z indyka – 400 gramów
• Fix Nuggetsy z kurczaka Knorr – 1 opakowanie
• suszone śliwki – 8 sztuk
• ser camembert – 200 gramów
• sok pomarańczowy – 3 łyżki
• gorzka czekolada – 10 gramów
• ketchup Ognisty Hellmann’s – 5 łyżek
• olej słonecznikowy – 100 mililitrów


Sposób przyrządzenia:

Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Pokrój w plastry o grubości  1 centymetra.
1. Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki.
2. Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera, dodaj jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi.
3. Mięso panieruj w Fix Nuggetsy z kurczaka Knorr według wskazówek z opakowania. Obsmaż je na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe.
4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Sok pomarańczowy połącz z ketchupem, dodaj rozpuszczoną gorzką czekoladę, a następnie sos z opakowania Fix Knorr.
5. Kotleciki podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami.

No comments:

Post a Comment