Składniki: • pierś z indyka – 400 gramów • Fix Nuggetsy z kurczaka Knorr – 1 opakowanie • suszone śliwki – 8 sztuk • ser camembert – 200 gramów • sok pomarańczowy – 3 łyżki • gorzka czekolada – 10 gramów • ketchup Ognisty Hellmann’s – 5 łyżek • olej słonecznikowy – 100 mililitrów | |
Sposób przyrządzenia: Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Pokrój w plastry o grubości 1 centymetra. 1. Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki. 2. Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera, dodaj jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi. 3. Mięso panieruj w Fix Nuggetsy z kurczaka Knorr według wskazówek z opakowania. Obsmaż je na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe. 4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Sok pomarańczowy połącz z ketchupem, dodaj rozpuszczoną gorzką czekoladę, a następnie sos z opakowania Fix Knorr. 5. Kotleciki podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami. |
"... everyone can eat, but eat and think intelligently describe the taste, which takes note your palate can a few ..." Miracle is a website for people who love good food and professionalism. This page contains culinary work safety in the kitchen, recipes, the pictures.
Friday, 12 August 2011
Turkey with piquant chocolate sauce
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment